media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Посета основним школама у Шиду

Александар Јовановић, заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, и Љубица Срђанов, помоћница секретара за образовање, данас, 17. децембра 2014. године, посетили су основне школе „Бранко Радичевић” и „Сремски фронт” у Шиду и одржали радни састанак с директорима школа. Састанку је присуствовао и директор Основне школе „Филип Вишњић” из Моровића.
Ово је трећи град у Војводини у којем челници секретаријата обилазе школе и разговарају с директорима просветних институција, како би се информисали о безбедности ученика за време одржавања штрајка просветних радника.
Поред заменика и помоћнице секретара за образовање, на састанку су били мр Далибор Фарваш, директор ОШ „Бранко Радичевић”, мр Вера Дупало, помоћница директора ове основне школе, Соња Видовић, потпредседница синдикалне организације школе, надаље Весна Кузминац, директорица ОШ „Сремски фронт”, Гордана Ленђер, потпредседница синдикалне организације те школе, Тихомир Стаменковић, председник школског одбора и Миленко Ујвари, директор ОШ „Филип Вишњић” из Моровића.
Александар Јовановић је, као и досад, у свом обраћању директорима и присутнима истакао да су Секретаријату приоритет брига за ученике и сам положај ученика у овим специфичним условима одржавања наставе. Његова питања, предлози и сугестије првенствено су се односили на организацију слободног времена, под којим условима су ученици збринути када нису на настави, а било је речи и о благовременом обавештавању родитеља ученика, те о адекватној сарадњи са школским одборима и локалном самоуправом.
Александар Јовановић и Љубица Срђанов још једном су истакли да ће се сарадња с просветним установама на територији АП Војводине наставити, а да ће Секретаријат у оквиру својих надлежности и убудуће пратити ситуацију у школама за време штрајка.

17.12.2014