media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Базар рукотворина школа за ученике са сметњама у развоју на теротирији АПВ

Bazar4.JPG

Продајни базар рукотворина школа за ученике са сметњама у развоју на територији АП Војводине под мотом „Ми смо једнаки, зар не?”, у организацији Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице одржан је у четвртак 18. децембра 2014. године, у периоду од 11.00 до 15.00 часова, у холу зграде Покрајинске владе.

У име домаћина, на отварању базара присутне је поздравила Љубица Срђанов, помоћница покрајинског секретара за образовање. Она је посебно похвалила ученике чије су рукотворине биле изложене на овом базару и наравно њихове педагоге, односно васпитаче чији труд, стрпљење и љубав према својим ученицима даје изузетно вредне резултате. Помоћница је истакла и то да је ова продајна изложба још једна прилика да ђаци покажу своје таленте и своје умеће, као и доказ да су и они вредни млади људи који на свој посебан начин дају допринос друштву и свету.
Присутнима се обратила и Дијана Вила, председница Актива директора школа за ученике са сметњама у развоју у АП Војводини. Она је исто с поносом рекла да су излагачи на штандове донели дела својих вредних руку да покажу шта све могу да ураде, уз подршку својих васпитача. Уједно је захвалила и Покрајинској влади и Покрајинском секретаријату за образовање, прописе, управу, националне мањине – националне заједнице на свечаности коју су организовали, као и на прилици да се и ове године одржи хуманитарни базар.
После поздравних речи наступио је хор „ИСОН”, Школе за основно и средње образовање „Милан Петровић” с домом ученика у Новом Саду, док су ученици школе „9. мај” из Зрењанина извели музичку нумеру „Живот је маскенбал”.
У холу Покрајинске владе радове је изложило 12 школа с територије АП Војводине: школе из Новог Сада, Панчева, Сомбора, Суботице, Зрењанина, Сремске Митровице, Шида, Бачке Паланке, Старе Пазове, Бечеја и Кикинде. Циљ ове манифестације био је да се промовише и награди рад ових специјализованих установа образовања и васпитања, али и да посетиоци базара добију прилику да покажу хуманост на делу.
У организовању ове манифестације, поред Секретаријата за образовање, прописе, управу, националне мањине – националне заједнице који је уједно и носилац пројекта, учествовали су Покрајинска влада и госпођа Мира Миливојев из занатске радње за израду бомбона из Чуруга.
Прикупљена средства од продаје припадају, наравно, школама. Покрајински секретаријат за образовање, управу и националне мањине – националне заједнице, овом приликом уручио је и новогодишње поклон-пакетиће ученицима, односно учесницима базара.

18.12.2014

  • Bazar4.JPG
  • Bazar4.JPG
  • Bazar4.JPG
  • Bazar4.JPG
  • Bazar4.JPG
  • Bazar4.JPG