media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Посета Техничкој школи „Михајло Пупин“ у Инђији

У Техничкој школи „Михајло Пупин” у Инђији, 15. јануара 2015. године, одржан је радни састанак којем су присуствовали заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Александар Јовановић, помоћница покрајинског секретара за образовање Љубица Срђанов, директор школе Дејан Спахић, помоћница директора Снежана Живковић, као и члан школског одбора проф. Александар Вукобрат.
Примарни циљ састанка била је безбедност ученика у организацији школе за време трајања штрајка просветних радника, као и почетак другог полугодишта у овој образовној институцији. Настава се одвија без већих проблема, јер школско звоно се оглашава на редовних 45 минута, а професори који су у штрајку држе часове скраћено, 30 минута, али остају са својим ђацима у учионицама до истека регуларног часа. Директор школе је рекао да ова установа располаже посебно опремљеном учионицом за праксу где ученици могу да проводе слободно време под контролом професора.
На састанку се говорило и о унапређивању наставе, затим о сарадњи с предузећима где се врши практична обука, те о новим пројектима за праксу у предузећима. Констатовано је да би било пожељно да се повећа број ђака који би похађали практичну наставну у одређеним предузећима.
Директор Дејан Спахић говорио је и о жељи колектива ове школе да се уведе нови смер – мехатроничар, због изузетно великог интересовања међу младима. Проблем је у томе што већ годинама чекају дозволу Републичког министарства за просвету, но одговор за одобрење отварања новог смера никако да стигне. Надају се да ће позитивно мишљење и потражња овог профила од стране предузећа којима је овај кадар потребан утицати на одлуку Министарства и убрзати је.

Александар Јовановић, заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, истакао је да би требало обезбедити адекватан смештај ђака путника, јер је то изузетно велик проблем будући да се саобраћај врло отежано одвија у овом делу Срема. Ђаци временски пуно губе, а и због њихове безбедности, треба наћи неко прихватљиво решење за реализацију овог предлога.
На радном састанку разговарало се и о осипању ђака, о ученицима који су напустили школовање и о њиховом даљем праћењу. Захваљујући таквој бризи, многи ђаци се после извесног времена враћају у школу и ванредно настављају школовање.
Представници Техничке школе похвалили су се да су од добијених средстава купили камион, неопходан за практични део наставе.
Представници Секретаријата и челни људи Техничке школе „Михајло Пупин” из Инђије договорили су се о даљој сарадњи. Сложили су се да овакви радни састанци и разговори, уз размену нових идеја, помажу боље функционисање рада школе и успешност ученика.

Прилог Телевизије Инђија на YouTube-у

15.01.2015