media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Радна посета Секретаријата Општини Сента

Senta2.JPG

Делегација Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, коју је предводио покрајински секретар и потпредседник Покрајинске владе Михаљ Њилаш, у петак 30. јануара 2015. године посетила је Општину Сента.
Представнике секретаријата у Градској кући примио је председник општине Рудолф Цегледи, који је предводио делегацију ове локалне самоуправе. У Зеленој сали се разговарало о наставку и учвршћивању сарадње у области образовања. Саговорници су констатовали да је досадашња пракса показала изузетну успешност на овом пољу. У наставку радног састанка говорило се и о службеној употреби језика и писма у Општини Сента. Представници покрајинског секретаријата информисали су представнике општине о начинима на који секретаријат, у оквиру своје надлежности, може пружити подршку црквама и верским заједницама које делују на територији Општине Сента. Разговарало се и о невладиним организацијама националних заједница, као и о образовним установама које имају седиште на територији ове општине.
После радног састанка, секретар Њилаш и представници секретаријата посетили су Сенћанску гимназију, Економско-трговинску школу и Медицинску школу. Са домаћинима су обишли и погледали вишејезичке табле које се налазе на згради Центра за социјални рад, Месне заједнице „Центар”, те околне улице где се налазе табле с њиховим називима, као и називима путних праваца на прилазу и изласку с територије Општине Сента, а чије постављање је финансирао овај секретаријат.
Делегација Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, и представници локалне самоуправе општине Сента, на обострано задовољство, констатовали су да је ова посета с радним састанком била веома успешна.

30.01.2015

  • Senta2.JPG
  • Senta2.JPG
  • Senta2.JPG