media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Термини правосудних испита

Полагање правосудног испита у фебруарском испитном року 2015. године заказано је за следеће термине:

1. Писмени део
(Плава сала на Скупштине града Новог Сада, Жарка Зрењанина бр. 2):
10. фебруара 2015. у 9 х – Кривично право;
11. фебруара 2015. у 9 х – Грађанско право.

2. Усмени део
(Апелациони суд у Новом Саду, Сутјеска бр. 3):
И ОДБОР:
24. фебруара и 25. фебруара

ИИ ОДБОР:
23. фебруара и 26. фебруара

Кандидати су дужни да све предмете полажу у континуитету, према редоследу који одреди секретар испитних одбора. Свако напуштање зграде суда, без јављања секретару испитних одбора, биће третирано као одустанак од испита.

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
Због ограниченог простора и из безбедносних разлога, број места за особе које желе да слушају правосудни испит је ограничен – највише 50 слушалаца може у току једног дана присуствовати полагању испита.

У зграду суда може се ући до 18 часова, уз важећу личну карту која се предаје судском стражару на улазу. После 18 часова улаз у суд ће бити дозвољен само кандидатима који тог дана полажу правосудни испит.

Особе које слушају правосудни испит дужне су да своје понашање уподобе значају и природи испита. Култура понашања на правосудном испиту подразумева, пре свега, поштовање кандидата који полажу испит, односно уздржавање од ометања испитивања (разговор у просторији у којој се полаже испит, излазак из просторије у току излагања кандидата и слично).

У просторијама у којима се полаже испит налазе се уређаји за детекцију сигнала мобилних телефона и других бежичних уређаја. У току испита мобилни телефони морају бити потпуно искључени, а не само утишани.

02.02.2015