media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

XI Сајам образовања

Sajam2

XI Међународни сајам образовања „Путокази” одржава се данас и сутра (четвртак и петак, 26. и 27. фебруара). Сајам је отворио помоћник министра за предшколско и основно образовање и васпитање и образовање одраслих у Влади Републике Србије мр Љубиша Антонијевић. Он је поздравио све учеснике и посетиоце и захвалио им је на труду што су се појавили као излагачи и самим тим, на најбољи начин, представили образовне институције и њихове могућности у образовању будућих генерација.
Бојан Гајић, директор Дирекције за комерцијалне послове Новосадског сајма, истакао је да се овај изузетно важан сајам за младе организује сваке године с циљем комплетнијег и обухватнијег информисања ученика завршних разреда основних и средњих школа, као и њихових родитеља, о могућностима наставка школовања на нивоу средњих школа, односно високог образовања.
Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице сваке године активно учествује на овој сајамској манифестацији. Тако је Михаљ Њилаш, покрајински секретар за образовање, данас са осталим гостима присуствовао свечаном отварању, посетио је штандове и поразговарао је са излагачима.
„Сваке године имамо прилику да се поново окупимо, представимо и упознамо са оним што нуде средње школе и високошколске установе на територији Новог Сада и Војводине. Многим учесницима Сајма сада су се прикључиле и акредитоване приватне високошколске установе, средње школе и организације, које сарађују са образовно-васпитним установама. Од првог Сајма до данас, у оквиру сајамских активности, Секретаријат у сарадњи с Педагошким заводом Војводине организује стручне скупове, конференције, трибине, презентације и сусрете. Тако ћемо се и ове године, поред представљања средњих школа и високошколских установа, дружити са добитницима признања „Др Ђорђе Натошевић” за школску 2013/2014. годину и разменити искуства у писању и реализацији пројеката у основним и средњим школа на територији АП Војводине. Ваш долазак сведочи о томе да је овај сајам постао једна од традиционалних и планираних активности у школама. Стога, свим досадашњим и садашњим учесницима Сајма желим да захвалим на труду и ентузијазму који су показали и желим да се поново овде окупимо на следећем сајму, како бисмо новим младим генерацијама завршних разреда основних и средњих школа помогли да донесу одлуке о опредељењу за наставак школовања”, рекао је, између осталог, покрајински секретар за образовање Михаљ Њилаш.
После обиласка штандова, покрајински секретар је одржао састанак са Активом директора основних и средњих школа.
Сутра, у петак 27. фебруара, од 10,30 до 15 часова, одржаће се трибина, на тему „Пројекти у образовно-васпитним установама ‒ изазови и могућности”, где ће се презентовати резултати истраживања Секретаријата. Своја искуства ће представити: ОШ „Милош Црњански” из Новог Сада, ОШ „Моша Пијаде” из Пачира, ОШ „Јован Јовановић Змај” из Ђурђева, „Зрењанинска гимназија” из Зрењанина и ЕСШ „Боса Миличевић” из Суботице.

Слике: Андраш Отош

26.02.2015

  • Sajam2
  • Sajam2
  • Sajam2
  • Sajam2
  • Sajam2