media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

„Фестивал памети” богатији за учеснике из Републике Словеније

FPSlovenija2

„Фестивал памети”, пројекат под покровитељством Покрајинске владе, од данас је богатији новим учесницима – представницима Републике Словеније, која је десета по реду земља учесница.
У посети Граду Љубљани, данас је боравила делегација АП Војводине, односно делегација Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице. У делегацији су били Здравко Живковић, секретар Одбора за Буџет и јавне службе, Покрајинске владе и аутор игре „ДОРИС”, Илдико Шнејдер Шара и Слободанка Станковић Давидов, помоћнице покрајинског секретара поменутог секретаријата. Они су у кабинету градоначелника Града Љубљане разговарали с Маријом Фабчич, начелницом одељења за предшколско и школско образовање и Фрањом Мојца Шкоф, шефицом одсека за предшколско образовање. Након представљања основне идеје „Фестивала памети” и рада секретаријата, домаћини су показали изузетну заинтересованост да нам презентују примере њихове добре праксе с циљем узајамне сарадње у потенцијалним заједничким пројектима.
Републику Словенију представили су ученици Средње школе за дизајн и фотографију из Љубљане, који су на радионицама показали своју креативност и нове маштовите идеје. Такмичење је успешно завршено, након чега је одржан састанак с директором школе, Грегором Маркељом и професорицом графичког дизајна, Сашом Витежник Јелен, који су говорили о раду, разултатима и пројектима школе, спремно и заинтересовано прихватајући идеје „Фестивала памети”, чије финално такмичење је планирано у мају ове године, у Скупштини АП Војводине у Новом Саду.

06.03.2015

  • FPSlovenija2
  • FPSlovenija2
  • FPSlovenija2
  • FPSlovenija2