media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Службена употреба језика и писама у општини Шид

BikicRuskoSlovo

БИКИЧ ИМА ДВОЈЕЗИЧКЕ НАТПИСЕ
Прошле недеље, Борис Бајић, инспектор за службену употребу језика и писма, у име Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице АП Војводине, посетио је општинску управу у Шиду, где га је примио начелник Ромко Папуга. Како нам је начелник рекао, констатовано је да Шид конкурише за средства у Покрајини како би макар називи најзначајнијих улица у граду били исписани према законским прописима и према статуту општине.
Подсећамо, у општини Шид у службеној употреби су српски, русински и словачки језик и писмо, а у Соту и Батровцима и хрватски језик и писмо. У Шиду називи улица нису исписани на другим језицима и писмима, само на српском.
Инспектор Борис Бајић посетио је и Месну заједницу Бикич, где су исписани називи улица и назив села на улазу.
- Инспектор Бајић уверио се да су у нашем селу двојезички исписани назив села на улазу и излазу, као и табла са ознаком „добродошли”. Такође, тако су исписани и називи улица, месне заједнице, цркве, фудбалског клуба, ловачког друштва, као и ознака за гробље. Инспектор је констатовао да су у нашем селу називи исписани према законским прописима и према Статуту општине Шид – рекао је Дејан Бобаљ, председник Савета Месне заједнице Бикич.
Извор: Руске слово 13.03.2015.

18.03.2015

  • BikicRuskoSlovo