media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Разрешење дужности директорке Карловачке гимназије

3

Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш донео је данас, 23. марта 2015. године, решење којим директорку Карловачке гимназије Славицу Шокицу разрешава дужности директора ове средње школе. Покрајински секретар донео је ово решење на основу овлашћења из Закона о основама система образовања и васпитања. Наиме, утврђено је да је директорка Славица Шокица починила повреду Закона о основама система образовања и васпитања, Закона о средњем образовању и васпитању и Правилника о евиденцији у средњој школи, чиме су се стекли услови за њено разрешење пре истека мандата.
Школски одбор Карловачке гимназије биће обавештен о овом разрешењу и обавезан је да одмах по пријему решења о разрешењу именује вршиоца дужности директора Карловачке гимназије. Уколико Школски одбор не именује вршиоца дужности директора, именоваће га покрајински секретар.
Покрајински секретар је на данашњој конференцији за новинаре рекао да је Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице обавестио Скупштину општине Сремски Карловци о незаконитом поступању Школског одбора Карловачке гимназије, чиме су се стекли услови за његово разрешење. Разлог је то што Школски одбор Карловачке гимназије није поступио по Решењу Покрајинског секретаријата, којим је наређено да се ученица Х.Ф. након искључења из школе врати у школу. Такође, школски одбор није поступио ни по налогу мера покрајинске просветне инспекције да разреши директорку Карловачке гимназије.
Ако Скупштина општине Сремски Карловци не разреши чланове школског одбора, покрајински секретар разрешиће постојећи и именовати привремени орган управљања – рекао је Њилаш.

23.03.2015

  • 3
  • 3
  • 3