media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Нови регион из Чешке Републике – у пројекту Фестивал памети

H-group-7

Делегација Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, коју је предводила Љубица Срђанов, помоћница покрајинског секретара за образовање, посетила је Јужноморавски регион у оквиру реализације 5. Међународног Фестивала памети.
Циљ посете био је укључивање нових учесника у овогодишњи циклус Фестивала. Овог пута, по препоруци Амбасаде Чешке Републике у Београду, одабрана је Гимназија G.P. Masaryka из чувеног виноградарског краја у месту Хустопече, које је било познато по вину још у XIII веку.
У креативној радионици Дорис, одељење 6ц показало је све своје креативне потенцијале, настојећи да оправда реноме једне од најактивнијих и најуспешнијих школа у Евопским пројектима. Реноме школе је сачуван у испољавању визуелних и просторних когнитивних капацитета, а као посебан задатак ученици су позвани да кумују новом моделу аутомобила шкода, где су генерисали неколико десетина изванредних предлога.
У разговору с руководством Гимназије, у којој су били мгр. Sedláček Jan, директор, др. Veselá Jaroslava, заменица директора и мгр. Chrastilová Simona, професорка енглеског језика, изражена је заинтересованост за укључивање школе у редован програм Фестивала на дугорочној основи, као и долазак у Нови Сад на финалну манифестацију која ће се одржати у Скупштини АП Војводине у мају 2015. године.
У делегацији Покрајинског секретаријата били су и Јанош Орос, помоћник покрајинског секретара за националне мањине и др Здравко Живковић, аутор пројекта Фестивал памети. Оцењено је да је ово успешан почетак сарадње с Јужноморавским регионом, те да ће се наредне посете искористити за посету одговарајућим институцијама из сектора образовања у Брну, главном граду овог региона.

24.03.2015

  • H-group-7
  • H-group-7
  • H-group-7
  • H-group-7