media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

20. Културна Домијада одржана у Зрењанину

literarno

У суботу, 21. марта 2015. године, одржани су 20. Сусрети културно-уметничког стваралаштва домова ученика средњих школа Војводине, које је у име Покрајинског секретаријата за образовањe, свечано отворила помоћница покрајинског секретара Слободанка Станковић Давидов. „Посебно желим да Вам честитам овај јубилеј Културне Домијаде, која није само смотра културно-уметничког стваралаштва, већ смотра младости и школских постигнућа, јер се ученици и њихови васпитачи, током целе наставне године, вредно припремају за ово престижно такмичење у скоро свим дисциплинама стваралаштва и игре.”
Домаћин Културне Домијаде, Дом ученика средњих школа „Ангелина Којић-Гина” у граду Зрењанину, граду богате културе, историје и уметничког стваралаштва, угостио је такмичарске екипе из 13 војвођанских домова.
Такмичарски део одржан је на неколико локација у Зрењанину, а стручни жири је на крају манифестације прогласио победнике у бројним областима стваралаштва: литерарној, ликовној (цртеж, слика, графика, вајарски рад), примењеној уметности (керамика, костим, батик, витраж), сценско-уметничкој (драмски и поетско-сценски приказ), музичкој (популарна, класична, етно и народна музика) и плесу (фолклор, модеран плес и балет). Првонаграђени су се пласирали за републичку смотру стваралаштва.

24.03.2015

  • literarno
  • literarno
  • literarno
  • literarno
  • literarno