media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Министарство образовања и научних истраживања Румуније потврдило значај Фестивала памети

Timisoara-1

Делегација Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, у којој су били Дијана Катона, др Милош Зубац и др Здравко Живковић, посетила је Темишвар у оквиру реализације 5. Међународног фестивала памети.

У разговорима с генералном школском инспекторком госпођом Ауром Даниелеску, школским инспектором господином Жељком Станковим и директором Техничког колеџа „Димитрије Леонида” господином Мариусом Хузоју, размотрена је досадашња четворогодишња сарадња, која се развијала изузетно успешно на обострано задовољство. Резултат те сарадње је одлука Министарства образовања и научних истраживања Румуније да Фестивал памети уврсти у званичан програм интердисциплинарних активности за Жупанију Тимиш, почев од школске 2014/15. године, као и одлука Извршног савета Жупаније Тимиш да Фестивал памети уврсти у Програм активности Жупаније Тимиш за 2015. годину, у оквиру културно-уметничких и спортских активности жупаније, са одобреним буџетом за реализацију планираних активности. По том основу, ове године је у званичном такмичењу Фестивала учествовало десет школа из Жупаније Тимиш, које су на основу претходно одржаних интерних квалификација формирале своје екипе најкреативнијих ученика да бране боје својих школа.

Након завршетка свих креативних радионица уприличен је програм за учеснике, професоре и представнике генералног школског инспектората Жупаније Тимиш, на коме су свим ученицима додељене дипломе за учешће на Фестивалу памети. Овој свечаности је у име Генералног конзулата Републике Србије у Темишвару присуствовала и госпођа Ирена Радојчић, конзул, која је изразила задовољство што се таква манифестација одржава, између осталих земаља, у суседној Румунији и подиже углед наше земље као носиоца међународног пројекта који окупља многобројне учеснике око једне значајне и нове идеје – подстицања креативности, међусобног упознавања и бољег разумевања.

Такмичари су у креативним радионицама показали изузетне резултате, оправдали поверење својих професора и осигурали место у финалу Фестивала памети, које се одржава у мају 2015. године у Скупштини АП Војводине.

03.04.2015

  • Timisoara-1
  • Timisoara-1
  • Timisoara-1
  • Timisoara-1
  • Timisoara-1