media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Радна посета општини Бачка Топола

BTopola.JPG

Делегација Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, предвођена Михаљем Њилашем, потпредседником Покрајинске владе, покрајинским секретаром, у понедељак, 20. априла 2015. године, посетила је општину Бачка Топола.
Њилаш и сарадници учествовали су на округлом столу, на који су били позвани директори образовних установа у општини Бачка Топола. Било је речи о актуелним проблемима у образовним установама, о безбедности ученика, али и о досадашњој сарадњи општине и секретаријата. Секретар Њилаш је истакао да је досадашња сарадња на завидном нивоу и да је ресорни секретаријат у прошлој години за потребе ове општине усмерио 11,5 милиона динара. Говорило се и о актуелним конкурсима, као што су конкурс Декада инклузије Рома, и конкурс за суфинансирање пројеката за очување и неговање међунационалне толеранције у Аутономној покрајини Војводини.
Директори образовних установа упознали су секретара с радом, али и с проблемима који су настали у установама које заступају. Тако се чуло да поједине школе немају адекватне фискултурне сале, те да је потребно подићи безбедност деце на виши ниво, на шта су представници секретаријата предложили аплицирање на конкурс опремања основних и средњих школа, који ће бити расписан ове недеље.
На крају састанка, покрајински секретар изнео је идеју секретаријата да се сагледају могућност и економичност куповине некретнина у насељима, које би се користиле као службени станови, односно за смештај просветних радника, који су путници. Ову идеју подржао је и председник општине Габор Кишлиндер и позвао учеснике скупа да искористе све могућности које им нуди покрајински секретаријат.

Осим секретара, догађају су присуствовали Љубица Срђанов, помоћница покрајинског секретара за образовање, Илдико Шнејдер Шара, помоћница за материјално-финансијске послове, Жужана Мацко, самостална стручна сарадница за образовање на језицима националних мањина – националних заједница, а са стране домаћина, осим председника општине Габора Кишлиндера, на округлом столу учествовали су и Арпад Фремонд народни посланик, представници локалне самоуправе, као и општински инспектор задужен за образовање.
Покрајинска делегација присуствовала је манифестацији представљања средњих школа у Севернобачком округу „Отворени дан”, а посетила је основну школу „Чаки Лајош” у Бачкој Тополи и основну школу „Моша Пијаде” у Пачиру.

20.04.2015

  • BTopola.JPG
  • BTopola.JPG