media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Посета школама у Зрењанину

2.JPG

У оквиру Програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“, за школску 2014/2015. годину организован је обилазак предшколских установа, основних и средњих школа, које су се први пут пријавиле и укључиле у Програму.
Помоћница секретара за образовање, Љубица Срђанов и Јелена Криш-Пигер из Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне заједнице – националне мањине и Тамара Орловић из Покрајинског секретаријата за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине су поводом Дана планете земље посетили 23. априла основну школу „Младост“ из Томашевца. Овај значајан датум се обележава како би светска популација постала свесна своје одговорности према планети на којој живи и тако смањи негативан утицај на животну средину.
Свесни потребе да се са еколошким образовањем отпочне на што ранијем узрасту, покрајински секретаријат за образовањ и секретаријат за заштиту животне средине су отпочели са реализацијом целовитог програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“ још школске 2009/2010. године, који је до сада, у његову реализацију укључио 314 васпитно – образовних установа на територији АП Војводине.
Током посете Основној школи „Младост“ у Томашевцу, одржан је радни састанак са директором школе, г-дином Слободаном Ракићем и Аном Петров, координатором тима. Представници школе су том приликом представили гостима део активности које су до сада реализоване у школи, а у оквиру Програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“.
Након посете овој школи, покрајински секретар др Слободан Пузовић и г-ђа Љубица Срђанов помоћница покрајинског секретара за образовање, са сарадницима Јеленом Криш-Пигер и Тамаром Орловић, су посетили и Основну школу “Вук Караџић" у Зрењанину. У оквиру радне посете представника Покрајинске владе, директорка школе Татјана Павловић и Зорица Радишић координатор тима школе, приказале су актуелне активности школе у оквиру Програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“ током школске 2014/2015. године.

24.04.2015

  • 2.JPG
  • 2.JPG
  • 2.JPG
  • 2.JPG