media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Радна посета општини Чока

Coka3

Делегација Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, предвођена Михаљем Њилашем, потпредседником Покрајинске владе, покрајинским секретаром, у петак, 22. маја 2015. године, посетила је општину Чока.
Секретар Њилаш и сарадници учествовали су на округлом столу где су се састали с председником општине Ференцом Балажом, а на који су били позвани и директори образовних установа у општини Чока. Том приликом разговарали су о актуелним проблемима у образовним установама, о безбедности ученика, као и о досадашњој сарадњи општине и секретаријата. Такође, било је речи и о проблему смањења броја ученика у школама на целој територији општине Чока. Секретар Њилаш констатовао је да образовне установе у Чоки, као и у целој Војводини, квалитетно раде. По његовим речима, досадашња сарадња секретаријата и општине Чока је на завидном нивоу, а циљ оваквих округлих столова јесте да благовремено и на адекватан начин информишу директоре образовних установа о могућностима побољшања сарадње путем конкурса Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.
Ференц Балаж, председник општине Чока, истакао је добру сарадњу између образовних установа и општине, при чему им велику подршку пружа поменути секретаријат.
После округлог стола, покрајинска делегација посетила је Хемијско-прехрамбену средњу школу у Чоки и основну школу „Др Тихомир Остојић” у Остојићеву.

22.05.2015

  • Coka3
  • Coka3
  • Coka3