media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Промоција „Фестивала памети” у Горњој Аустрији

FPAustrija1.JPG

Делегација Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, коју предводи Александар Јовановић, заменик покрајинског секретара за образовање, борави у дводневној посети у Покрајини Горња Аустрија.
Посета је организована у складу са Изјавом о намерама, коју су потписали председник Скупштине АП Војводине, Иштван Пастор и председник Парламента Горње Аустрије, Виктор Зигл у фебруару ове године, а којом је договорен наставак сарадње у области привреде, малих и средњих предузећа, образовања, екологије и културе.
У разговорима с господином Рајнером Крумхубером, директором Колеџа за уметнички дизајн у Линцу, на једној од укупно три оваквих образовних институција у Аустрији, размотрене су могућности сарадње ове школе са школама у АП Војводини, посебно у оквиру европске мреже уметничких школа.
Гости су домаћинима представили пројекат „Фестивал памети” који је досада укључио 35 школа из десет европских земаља, а међу њима и једну школу из Граца, из Покрајине Штајер. За професоре колеџа приређена је једночасовна презентација „Фестивала памети”, која је обухватила представљање учесника финала „Фестивала памети” и њихових радова, полазних принципа реализације креативних радионица и теоријског модела стимулисања креативности, који се примењује у свету, те представљање алата за рад – креативне игре „Дорис” и резултата примене генерисаних идеја у пракси.
Присутни су, затим, имали прилике да сами испробају игру „Дорис”.
Посета Горњој Аустрији настављена је у оближњем граду Штајер, где су чланови делегације, заменик Александар Јовановић, др Здравко Живковић –аутор „Фестивала памети” и др Драган Граховац – начелник за образовање, посетили Факултет за менаџмент у којим је домаћин бил адеканица факултета, госпођа Маргарета Ибервимер (Margarethe Überwimmer). Гости су упознали деканицу с пројектом „Фестивал памети” који подстиче учеснике на креативно и иновативно размишљање, с циљем генерисања нових пословних идеја, које могу наћи своје место у пракси компанија, али и јачања њихових конкурентних капацитета на глобалном тржишту.

29.05.2015

  • FPAustrija1.JPG
  • FPAustrija1.JPG
  • FPAustrija1.JPG