media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Тителски основци од сутра у клупама

У основној школи „Светозар Милетић” у Тителу прекинут је штрајк просветара, а ђаци ће се сутра (четвртак, 4. јун 2015. године) вратити у клупе – то је епилог састанка покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаља Њилаша с представницима штрајкачког одбора и оба синдиката тителске школе, који је данас на хитну иницијативу секретара Њилаша одржан у седишту Покрајинске владе.
Вршилац дужности директора школе, Војислав Ђурђевац, овластио је своју помоћницу Гордану Шаркић да води школу у његовом одсуству.
Имајући слуха за захтеве просветара, а нарочито узимајући у обзир права детета на редовно школовање, као и безбедност наставника и ђака, покрајински секретар за образовање учинио је све што је у његовој надлежности да се ситуација у школи нормализује, а настава несметано настави.
У исто време, Покрајински секретаријат за образовање апелује на све државне органе да обезбеде сигурност и безбедност ђака у школама.
Њилаш је обећао да ће се сва остала спорна питања решити врло брзо, на добробит деце и запослених у Основној школи „Светозар Милетић”

03.06.2015