media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Радна посета општини Кикинда

radna

У петак, 19. јуна 2015. године, делегација Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, предвођена покрајинским секретаром Михаљем Њилашем, посетила је општину Кикинда.
Њих је примио председник општине Павле Марков, а потом су присуствовали округлом столу где су разговарали са званичницима локалне самоуправе о основном и средњем образовању, побољшању ученичког стандарда, стручном усавршавању запослених, као и о законским регулативама и правилницима. Поред осталог, на овом радном састанаку говорили су и о томе да је сарадња ресорног секретаријата и општине Кикинда све боља и да се може говорити о добрим партнерским односима.
Том приликом, покрајински секретар пренео је домаћинима информацију да Покрајински секретаријат за образовање ове године има на располагању око 160 милиона динара, којима ће опремити школе у Војводини новим наставним средствима, намештајем, информатичком опремом и видео-надзором. Такође, указао је на то да ће све основне и средње школе у кикиндској општини, као и Дом ученика и студената „Никола Војводић”, добити средства за опремање. „Школе су добиле позиве да њихови представници наредне недеље у покрајинском секретаријату потпишу уговоре у којима ће бити назначен износ одобрених средстава. Удружења и верске заједнице из кикиндске општине, успешни су у писању пројеката. Углавном им се и одобравају тражена средства”, изјавио је, између осталог, секретар Њилаш.
Он се сложио са својим домаћинима у оцени да су у кикиндској општини међунационални односи на завидном нивоу, те су заједно поручили да тако треба и да остане.

19.06.2015

  • radna
  • radna
  • radna