media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Михаљ Њилаш: Да буде што више задовољних ђака у нашим школама

23062015Njilaskonkursi

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и ове буџетске године издвојио је средства за два конкурса: набавку опреме за основне и средње школе у Војводини и за суфинансирање програма и пројеката у области основног и средњег образовања у Војводини.
„Није уопште било једноставно поделити 160 милиона динара, када имамо захтеве од наших школа и удружења која раде у образовању, за 380 милиона динара. Значи, постоје много, много веће потребе него што имамо пара и могућности“, рекао је потпредседник Покрајинске владе и ресорни покрајински секретар Михаљ Њилаш, обраћајући се директорима основних и средњих школа и другим корисницима конкурсних средстава, окупљених данас у великој сали Скупштине Војводине.
О томе како су средства расподељена, потпредседник Покрајинске владе Михаљ Њилаш је рекао: „Руководили смо се једним јединим принципом, у складу са конкурсним мерилима и услове, а то је да буде што више задовољне деце у овим школама. Зато ће скоро све наше школе добити средства за опремање и надам се да ће се већ од наредне школске године квалитет образовно-васпитног рада побољшати.“
За набавку опреме за војвођанске основне и средње школе, у овој буџетској години, Покрајински секретаријат је обезбедио 145 милиона динара, а за суфинансирање програма и пројеката школа, регионалних центара за професионални развој запослених у образовању и удружења, издвојено је 15,729 милиона динара.
На конкурс за опремање пријавила се 381 школа са територије Војводине. Конкурисало је 69,71 одсто од свих основних школа и 87,02 одсто од свих средњих школа у Војводини.
Школе су највише тражиле и добиле средства за набавку рачунарске опреме, намештаја, опреме за образовање, опрему за усавршавање безбедносног система, спортске опреме.
„Надам се да ћемо у буџету АП Војводине за наредну, 2016. годину, не само задржати ове ставке, него их чак и удвостручити, јер то налажу потребе“, поручио је на крају свог обраћања Михаљ Њилаш.

23.06.2015

  • 23062015Njilaskonkursi
  • 23062015Njilaskonkursi
  • 23062015Njilaskonkursi
  • 23062015Njilaskonkursi
  • 23062015Njilaskonkursi