media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Отвара се „Камп без граница, Кањижа 2015“

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Центар за младе „Ана и Бастиан“ из Кањиже у оквиру пројекта Покрајинске владе „Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини“, организују манифестацију „Камп без граница, Кањижа 2015“ чији је првенствени циљ афирмација позитивних вредности мултикултурализма и промовисање међусобног суживота заједница са територије АП Војводине.
Манифестација „Камп без граница“ ће се одржати у периоду од 24. до 27. јуна 2015. године на Градској плажи „Штранд“ у Кањижи.
Сврха кампа је да се ученици средњих школа са територије целе Војводине у оквиру четвородневног кампа друже, међусобно упознају и надмећу и популарним играма вештине, спретности и знања.
Специфичност овог потпројекта огледа се у томе што, поред тога што су екипе мешовите по својој полној и етничкој структури, оне формиране од представника различитих школа које учествују у пројекту и тако да јачају међусобну повезаност и поверење.
Поред надметања биће организован пратећи програм и креативне радионице са циљем међусобног упознавања, превазилажења етничких предрасуда и јачању међунационалног поверења.
Свечано отварање манифестације „Камп без граница“ ће се одржати у среду 24. јуна са почетком у 16.30 часова у Кањижи.
Завршне свечаности одржаће се у суботу, 27. јуна 2015. године, са почетком у 17.00 часова. У оквиру ових завршних свечаности одржаће се финално такмичење у званичном такмичарском делу игара, након чега ће учесницима бити додељене признања и награде.

23.06.2015