media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Михаљ Њилаш свечано затворио „Камп без граница”

0003

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Центар за младе „Ана и Бастиан” из Кањиже, у оквиру пројекта Покрајинске владе „Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини”, организовали су манифестацију „Камп без граница, Кањижа 2015”.
Сврха кампа, који је одржан од 24. до 27. јуна 2015. године у Кањижи, била је да се ученици средњих школа с територије целе Војводине у оквиру четвородневног кампа друже, међусобно упознају и надмећу у популарним играма вештине, спретности и знања.
Специфичност овог потпројекта огледала се у томе што су екипе, поред тога што су мешовите по полној и етничкој структури, формиране од представника различитих школа које учествују у пројекту и тако јачају међусобну повезаност и поверење.
Поред надметања био је организован и пратећи програм креативних радионица с циљем међусобног упознавања, превазилажења етничких предрасуда и јачања међунационалног поверења.
Завршне свечаности одржане су у суботу, 27. јуна 2015. године, с почетком у 17.00 часова, на Градској плажи „Штранд” у Кањижи. Михаљ Њилаш, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, свечано је затворио овогодишње игре, након чега су учесницима додељени признања и награде.

29.06.2015

  • 0003
  • 0003
  • 0003
  • 0003
  • 0003