media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Радна посета општини Бечеj

IMG3905.JPG

У понедељак, 6. јула 2015. године, делегација Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице предвођена покрајинским секретаром Михаљем Њилашем, посетила је општину Бечеј.
Њихов домаћин био је председник општине Вук Радојевић са својим сарадницима, а присутни су били Ержебет Кинка, заменица председника општине, Едит Силађи, заменица председника скупштине, Љиљана Дејановић, начелница друштвене делатности, Светлана Вулетић, чланица општинског већа задужена за образовање, Чаба Штефаниг, члан општинског већа задужен за културу, цивилну организацију и регионалну сарадњу. Председник општине Бечеј, Вук Радојевић истакао је да је сарадња ресорног секретаријата и општине Бечеј у узлазној линији, те да је последње три године знатно инвестирано у образовне институције које раде на територији општине.
Секретар Њилаш изразио је задовољство због тога што је образовни систем на завидном нивоу и што је веома успешан у овој општини. Стога је рекао: „Драго ми је да су и основне и средње школе, надаље невладине организације које раде на територији општине Бечеј аплицирале на конкурсу покрајинског секретаријата за образовање и да ће одобрена средства допринети бољем опремању и њиховом квалитетнијем раду”.
Покрајински секретар и његови домаћини сложили су се у томе да су у бечејској општини међунационални односи на завидном нивоу и поручили су да тако треба и да остане.
У делегацији покрајинског секретаријата за образовање, поред покрајинског секретара Њилаша, били су и Јанош Орос, помоћник покрајинског секретара за националне мањине –националне заједнице и Мерлида Константиновић, самостална стручна сарадница за образовање и васпитање.

06.07.2015

  • IMG3905.JPG
  • IMG3905.JPG