media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Funkcioneri

Pokrajinski sekretar je član pokrajinske vlade zadužen za rukovođenje pokrajinskim sekretarijatom. Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice ima zamenika, podsekretara i pet pomoćnika sekretara.


Mihalj Njilas


Mihalj Njilaš, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar

Rođen je 1962. godine u Oromu (opština Kanjiža) gde i trenutno živi. Osnovnu školu završio je u rodnom selu, srednju školu s pravnim smerom u Subotici, a potom je studirao na pravnom fakultetu u Novom Sadu.


Kao diplomirani pravnik, 1985. godine zaposlio se u fabrici nameštaja „Budućnost” u Subotici, gde je najpre radio kao pravni referent, a kasnije kao direktor sektora za opšte i pravne poslove. Po položenom pravosudnom ispitu 1990. godine, izabran je za sudiju Opštinskog suda u Kanjiži, gde je sudio u parničnim predmetima do 1993. godine, kada je otvorio advokatsku kancelariju u Kanjiži, koju je vodio sve do 2008. godine.
Za predsednika opštine Kanjiža izabran je 2008. godine. Ovu funkciju obavlja do 2014. godine, kada je izabran za potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara.
Oženjen je i ima troje dece. Pored mađarskog i srpskog jezika, služi se engleskim jezikom.
Od 2010. do 2012. godine bio je član Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti, konsultativnog tela Saveta Evrope sa sedištem u Strazburu. Od 2008. godine član je Saveza vojvođanskih Mađara. Od 2011. godine član je Saveta, a od 2013. godine član je Predsedništva ove stranke.
Milan Kovačević


Milan Kovačević, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice

Rođen je 1962. godine u Rumi. Visoko obrazovanje stekao je na Učiteljskom fakultetu u Somboru.


Radio je u OŠ „ 11. novembar” u Senti do 1985. godine, a potom u OŠ „B. P. Pinki” u Sremskoj Mitrovici, gde je bio i direktor škole.Po isteku mandata, prešao je u Ministarstvo prosvete gde je bio školski nadzornik. Nakon toga je bio predsednik Skupštine opštine Sremska Mitrovica i narodni poslanik Skupštine Republike Srbije u dva mandata.
Poseduje licencu za bezbednost, zaštitu i zdravlje na radu.
Služi se ruskim jezikom. Otac je dvoje dece.02.08.2017