media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Јубилеј Пољопривредно-техничког средњошколског центра „Беседеш Јожеф”

kanjiza2

У петак, 16.октобра, у Кањижи је одржана прослава у част педесет година од оснивања Пољопривредно-техничког средњошколског центра „Беседеш Јожеф”.
Свечаном скупу присуствовали су чланови колектива школе, педагози у пензији, чланови школског одбора, представници локалне самоуправе и многи политичари. Поред осталих, присутни су били Михаљ Њилаш, потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Јене Хајнал, председник Националног савета мађарске националне заједнице, др Михаљ Бимбо, градоначелник Кањиже и Саболч Каваи, покрајински посланик.
У поздравном говору, директор школе др Золтан Сарњаи је навео да је ова образовна установа за пола века свог постојања доказала своју вредност, а да је ове године била и домаћин међународне конференције, где је постигнут споразум Државног секретаријата за националну политику Мађарске и Националног савета мађарске националне заједнице, који ће школи омогућити да учествује у разним пројектима.
Михаљ Њилаш, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, у свом обраћању свечаном скупу, између осталог, рекао је: „Полазећи од тога да је образовање основа развоја друштва у целини, ви ученици сте овде дошли да стекнете трајно и примењиво знање које ће вам свакако много значити даље у животу. Мудри Нелсон Мандела изјавио је да је образовање најмоћније оружје које можемо да употребимо како бисмо мењали свет. Сви имамо прилику да послушамо његове речи, да учинимо нешто вредно – и за себе и за овај свет, а за то нам је неопходно образовање. Стога, ваша школа вама – својим ученицима – дарује могућност да стекнете знања у областима које сте одабрали као свој пут образовања. Труд и рад стручног кадра, савремена средства и све неопходно за теоријску и практичну наставу јесте оно што вам пружа ова школа, јер највеће њено богатство јесте управо ви – садашњи, прошли и будући ученици.”

19.10.2015

  • kanjiza2
  • kanjiza2
  • kanjiza2
  • kanjiza2