media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Прослава девет деценија Гимназије у Бечеју

becej

Свечана академија поводом 90 година рада и постојања Гимназије у Бечеју, уприличена је у уторак 27. октобра 2015. године, у Градском позоришту у Бечеју.

Директор бечејске гимназије Миодраг Басарић поздравио је присутне и подсетио да је та гимназија увек била упориште образовања.

У поздравном говору на српском и на мађарском језику, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање ‒ Михаљ Њилаш поделио је са свима мисли Била Гејтса, највећег технолошког револуционара данашњице и једног од најбогатијих људи на планети, које управо говоре о томе да је права природа његовог богатства ‒ знање.

„Ова гимназија је прави расадник знања и велики промотер интеркултурализма и друштвеног активизма младих. Многе награде и признања која су припала овој школи и њеним ученицима – сведоче о јединственом месту које има у нашој култури и нашем образовању”, рекао је Њилаш.

Након поздравних говора председника општине Бечеј ‒ Вука Радојевића, начелника Јужнобачког управног округа ‒ проф. др Зорана Милошевића и потпредседника Покрајинске владе и покрајинског секретара за привреду, запошљавање и равноправност полова ‒ Мирослава Васина, свечаност је настављена низом културно-уметничких програма, на неколико језика, које су реализовали садашњи и бивши ученици бечејске гимназије.

Поводом јубилеја Гимназије у Бечеју, отворена је Фонолабораторија ‒ језичка лабораторија намењена учењу страних језика.

28.10.2015

  • becej
  • becej
  • becej