media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Прослава јубилеја 70 година техничког образовања у Суботици

SUBOTICAOtvoreniUniverzitet

Михаљ Њилаш, потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, присуствовао је отварању изложбе поводом прославе јубилеја 70 година техничког образовања у Суботици, у среду 4. новембра 2015. године, у холу Отвореног универзитета у Суботици.
Овај значајан јубилеј обележилe су три средње стручне школе у Суботици: Политехничка школа, Техничка школа „Иван Сарић” и Хемијско-технолошка школа. Тим поводом, у холу Отвореног универзитета уприличена је изложба седамдесет фотографија архивског материјала, представљена је монографија „70 година техничког образовања у Суботици” аутора Драгана Роквићa, директора суботичке Градске библиотеке, а одржана је и модна ревија.
Секретар Њилаш, у свом обраћању свечаном скупу, између осталог, рекао је: „На самом почетку, желео бих да свима вама који обележавате овај битан јубилеј честитам − у своје име и у име Покрајинског секретаријата за образовање. Посебна ми је част што сам данас овде с вама и што могу да осетим вашу радост и ваш понос због протеклих седам деценија успешног рада. Три школе − данашње слављенице − образовале су и још увек образују младе, између осталог, из техничких области, помажући им да надаље усмере свој пут образовања, да одаберу оно у чему ће најбоље исказати себе и своје могућности. Дакле, стварале су и стварају најдрагоценији иметак ове државе, наш улог за будућност − младе зналце. Према речима Цицерона: ’Будућност државе није у рукама појединца.’ Дакле, сви заједно треба да се трудимо да та будућност буде боља и лепша. Посматрајући данас све вас, верујем да ћемо успети.”
Поред наведеног, одржано је још и низ других активности: ученици су се такмичили у фудбалу и одбојци, наставници су одржали свечана наставничка већа, а програм је био заокружен свечаном академијом која је почела у 19 часова, у Великој већници Градске куће.

извор - Foto:Subotica.com

05.11.2015

  • SUBOTICAOtvoreniUniverzitet
  • SUBOTICAOtvoreniUniverzitet
  • SUBOTICAOtvoreniUniverzitet