media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Михаљ Њилаш са сарадницима у радној посети Општини Kула

P1140104.JPG

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, током радне посете Општини Кула, приликом сусрета са замеником председника Општине Кула – Велибором Милојичићем, председницом Скупштине општине Кула – Снежаном Мркаић и начелником Општинске управе – Владимиром Павковим, разговарао је с њима о функционисању образовних институција у овој општини.
„После данашње посете, са задовољством могу да кажем да општина Кула води изузетно савесно бригу о инвестирању у објекте образовних институција и о њиховом одржавању, па самим тим, представља позитиван пример када је реч о функционисању система образовања. То се јасно види по досадашњим резултатима и опредељеним средствима за потребе образовања, нарочито када је реч о двојезичком образовању. У овом случају, на русинском и мађарском наставном језику.” – изјавио је Михаљ Њилаш. Такође, Њилаш је рекао и то да је Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице до сада издвојио око осамнаест милиона динара за дванаест основних и средњих школа, као и за Предшколску установу „Бамби” у Кули. Та средства била су прослеђена за опремање установа, за финансирање превоза ученика средњих школа, као и за неке мање пројекте.
Заменик председника општине Кула Велибор Милојичић посебно је истакао чињеницу да општина Кула издваја значајна средства за образовање у својој општини. На основу скупштинске Одлуке о подршци породицама, а у оквиру социјалне подршке и помоћи приликом образовања, општина Кула је за необавезне видове социјалне заштите издвојила осамдесет шест милиона динара.
После овог састанка, радна посета наставила се разговором с представницима образовних институција.
У организацији домаћина, делегација поменутог покрајинског секретаријата посетила је Економско-трговинску школу у Кули и Основну школу „Петефи бригада”, где се настава изводи на српском и мађарском језику.

04.12.2015

  • P1140104.JPG
  • P1140104.JPG