media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Михаљ Њилаш свечано отворио ликовну манифестацију

DSC9150.JPG

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице – Михаљ Њилаш свечано је отворио једну од највећих манифестација у земљи, која се бави ликовним васпитањем, у суботу, 12. децембра 2015. године, у холу ОШ „Ђорђе Натошевић” у Новом Саду.
У поздравном говору, Њилаш је захвалио Друштву ликовних педагога Војводине и Центру за ликовно васпитање деце и омладине Војводине на указаној прилици да отвори ову значајну манифестацију, као и на томе што подржавају и усавршавају стручни кадар који деци открива свет ликовне културе. „Као што смо се заједнички трудили и досад, требало би и надаље да подржавамо, поштујемо, изучавамо и афирмишемо дечје стваралаштво, као и да омогућимо свима који раде с нашом децом да се усавршавају, да их што више стимулишемо да и убудуће са ентузијазмом и стручно раде.”
На отварању су говорили и домаћин изложби директор ОШ „Ђорђе Натошевић” – Недељко Ђорђић и председник Друштва ликовних педагога Војводине – мр Драган Карлаварис.
У оквиру ликовне манифестације, бројни ученици, родитељи и ликовни педагози посетили су и три отворене изложбе: међународну изложбу „Примери добре праксе” с ликовним проблемом „Фигура у дечјем ликовном изразу”, 61. међународну изложбу радова деце и омладине Србије „Кретање” и 29. изложбу ауторског стрипа ученика основних школа Србије.
Током одржавања изложбе, организована је и дечја ликовна радионица „Кроки”, као и стручни скуп (семинар) под називом „Примери добре праксе”, на ком су уводна предавања имали др Сања Филиповић, мр Милица Војводић, Васја Нанут – председница ликовних педагога приморја (Република Словенија), мр Драган Карлаварис и Драган Јајић.

14.12.2015

  • DSC9150.JPG
  • DSC9150.JPG
  • DSC9150.JPG
  • DSC9150.JPG