media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Базар рукотворина школа за ученике са сметњама у развоју

IMG7332.JPG

Базар рукотворина школа за ученике са сметњама у развоју на територији АП Војводине, под мотом „Ми смо једнаки, зар не?”, у организацији Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, одржан је 18. децембра 2015. године, од 11.00 до 15.00 часова, у холу зграде Покрајинске владе.

На отварању базара присутне је у име домаћина поздравио подсекретар Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Мато Грозница, напоменувши да су љубав, људско достојанство и једнакост, чему је привржен Покрајински секретаријат за образовање, најбитнији. Он је захвалио деци, родитељима, директорима, као и наставницима на прегалачком напору да се деци пружи најбоље и изразио наду да ће ова манифестација постати традиционална. Помоћник покрајинског секретара за образовање Војин Јованчевић изјавио је да Покрајински секретаријат за образовање жели да промовише и прикаже рад свих школа у Војводини и да је ово прилика да се ученици из различитих школа виде, упознају и друже. Присутнима се обратила и Славица Марковић, директорка Школе за основно и средње образовање „Милан Петровић” с домом ученика у Новом Саду, која је захвалила Секретаријату што трећи пут организује ову манифестацију и напоменула да је битно да се примети и похвали све што ученици с посебним потреба раде, јер они имају жељу и идеју, али им је потребна помоћ да би се оне оствариле.

Након поздравних речи, наступио је хор „ИСОН” Школе за основно и средње образовање „Милан Петровић” с домом ученика у Новом Саду, ђаци Основне музичке школе „Јосип Славенски” из Новог Сада и ђаци Основне и средње школе „9. мај” из Зрењанина.

У холу Покрајинске владе радове је изложило тринаест школа с територије АП Војводине – школе из Новог Сада, Панчева, Сомбора, Суботице, Зрењанина, Сремске Митровице, Шида, Бачке Паланке, Старе Пазове, Бечеја и Кикинде. Циљ ове манифестације јесте да се промовише и награди рад ових специјализованих установа образовања и васпитања, као и да посетиоци базара добију прилику да покажу хуманост на делу. Новац прикупљен продајом рукотворина остаје школама.

Манифестацију су организовали Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Школа за основно и средње образовање „Милан Петровић” с домом ученика у Новом Саду. Овом приликом, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице уручио је и новогодишње поклон-пакетиће ученицима – учесницима овог базара.

18.12.2015

 • IMG7332.JPG
 • IMG7332.JPG
 • IMG7332.JPG
 • IMG7332.JPG
 • IMG7332.JPG
 • IMG7332.JPG
 • IMG7332.JPG
 • IMG7332.JPG
 • IMG7332.JPG
 • IMG7332.JPG
 • IMG7332.JPG