media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Фестивал памети у Хрватској

Vinkovci-1.JPG

Делегација Покрајинске владе, у којој су били др Здравко Живковић, аутор пројекта Фестивал памети и Анкица Јукић Мандић, виша стручна сарадница – преводитељка за хрватски језик, боравила је почетком фебруара ове године у Републици Хрватској поводом шестог циклуса Фестивала памети.
Традиционални партнери из Осјечко-барањске жупаније и Вуковарско-сријемске жупаније организовали су посету у четири школе и две компаније. Прва креативна радионица одржана је у Гимназији Матије Антуна Рељковића у Винковцима. Тридесетак ученика који су изабрани да бране боје школе, предвођени с два шампиона из финалног такмичења у 2015. години, показали су више него сјајне резултате, наговештавајући своју намеру да задрже стечени реноме једне од најкреативнијих школа у жупанији.
Наредно такмичење одржано је у Економској и управној школи Осијек, такође традиционалном партнеру oвог фестивала од његовог трећег циклуса. Намере за одржавање сарадње и учешће у свим даљим активностима, укључујући и потенцијалне заједничке пројекте за јачање креативности и иновативности њихових ученика, потврђене су с директорицом школе – госпођом Лидијом Жапер и професорицом – Дуњом Новак. У оквиру креативне радионице симулиран је амерички модел ЦПС – креативно решавање проблема – који је наишао на изванредан пријем код учесника.
По први пут укључене су још две школе с подручја Осјечко-барањске жупаније: Угоститељско-туристичка школа Осијек, где је одржана креативна радионица за ученике сва четири разреда школе и Средња школа Исидора Кршњавога – Нашице.
Све екипе учеснице с нестрпљењем очекују разултате и одлуку међународног жирија, надајући се пласману у финале, које ће се одржати 15. маја, у Скупштини Аутономне покрајине Војводине.

10.02.2016

  • Vinkovci-1.JPG
  • Vinkovci-1.JPG
  • Vinkovci-1.JPG
  • Vinkovci-1.JPG