media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Михаљ Њилаш посетио школе у Бачкој Тополи и у Старом Жеднику

slika

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице ‒ Михаљ Њилаш, у понедељак, 29. фебруара 2016. године, посетио је Гимназију и економску школу „Доситеј Обрадовић” и Основну школу „Никола Тесла” у Бачкој Тополи, као и Основну школу „Пионир” у Старом Жеднику.
Током посете, секретар је могао да сагледа резултате прошлогодишњег конкyрса за финансирање и суфинансирање набавке опреме за школе основног образовања и школе средњег образовања у Аутономној покрајини Војводини, на ком је Општина Бачка Топола за образовне институције добила укупно четири милиона динара. Гимназија и економска школа „Доситеј Обрадовић” додељени износ (363.235,00 динара) уложила је у набавку опреме за кабинет хемије, биологије и екологије, ОШ „Никола Тесла” је износ од 509.100,00 динара потрошила за пројектор, интерактивну таблу, интерактивни систем, и беле табле, док је ОШ „Пионир” у Старом Жеднику добијених 332.453,00 динара уложила у набавку штампача, опреме за домаћинство, лабораторијске опреме и белих табли.

Током обиласка Гимназије и економске школе „Доситеј Обрадовић” и Основне школе „Никола Тесла” у Бачкој Тополи, покрајински секретар је нагласио да је веома задовољан тиме како су употребљена средства добијена путем конкурса. „Бачка Топола и околна насеља су успешно приступили претходном конкурсу и због тога сам сигуран да ће и ове године искористити нове могућности на предстојећем. Наиме, већ седмог марта ове године имаће прилику ‒ не само они, већ и све остале образовне установе на територији АП Војводине ‒ да поново конкуришу са својим пројектима на новом конкурсу који ће наш секретаријат објавити. Ове године опредељено је нешто мање средстава, тачније, сто петнаест милиона динара. Али, ако се на паметан и адекватан начин одреде приоритети, од будућих добијених средстава може се реализовати сваки пројекат”, рекао је Њилаш. Приоритети ће свакако бити: информатичка опрема, интерактивне табле, намештај и сигурносне камере. „Брза реализација конкурса свакако ће допринети бољим условима рада образовних установа већ у 2016/17. школској години”, закључио је секретар, позвавши представнике школа да учествују на предстојећем конкурсу.

02.03.2016

  • slika
  • slika