media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Михаљ Њилаш посетио је седам школа у Суботици

getimg2

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице ‒ Михаљ Њилаш, у петак, 26. фебруара 2016. године, посетио је седам школа на територији општине Суботица.

Циљеви посете били су сагледавање ефеката прошлогодишњег конкyрса за финансирање и суфинансирање набавке опреме за школе основног образовања и школе средњег образовања у Аутономној покрајини Војводини. На прошлогодишњем конкурсу, школама с подручја Града Суботице додељено је укупно 11.573.474,00 динара. Током обиласка седам образовних установа, покрајински секретар био је веома задовољан на који начин су употребљена добијена средства.
„Школе су свој рад већ у првом полугодишту успешно започеле неопходним купљеним средствима, чиме су побољшани услови установа, као и њихов рад. Изузетно је важно да савремене наставне методе прате и адекватна наставна средства – као што су компјутери, интерактивне табле, пројектори, али и постављање сигурносних камера по школама. Нажалост, у образовним установама намештај је дотрајао, те га је потребно обновити. За то, као и за друге потребе, школе ће имати прилику да конкуришу већ у марту ове године. Наиме, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице расписује нови конкурс за финансирање и суфинансирање набавке опреме, као и за реализацију разних пројеката. То су организације кампова, радионица и разних других акција.” – рекао је покрајински секретар. Такође, напоменуо је и то да су ове године знатно мања средства у покрајинској каси и да ће се морати „сузити простор” за реализацију појединих пројеката. „Због тога је од изузетног значаја обилазак школа на територији АП Војводине, како бисмо, на лицу места, могли да стекнемо увид у стање у вези с потребама образовних установа. Самим тим, имаћемо јасну слику о томе шта је приоритет за доделу и реализацију будућих средстава.”
На прошлогодишњем конкурсу на територији општине Суботица, добијена средства реализована су у: ОШ „Мајшански пут” – за набавку интерактивне табле и пројектора (173.940,00 динара), Гимназији „Светозар Марковић” – за пројекторе и рачунарску опрему (509.000,00 динара), ОШ „Сечењи Иштван” – за набавку намештаја, рачунарске опреме и видео-надзора (329.430,00 динара), Средњој медицинској школи – за рачунарску опрему (402.115,00 динара), као и у Техничкој школи „Иван Сарић” (586.000,00 динара) – за информатичку опрему.

01.03.2016

  • getimg2
  • getimg2
  • getimg2