media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Михаљ Њилаш у посети школи „Иван Горан Ковачић” у Суботици

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице ‒ Михаљ Њилаш и помоћник секретара за образовање Војин Јованчевић, у четвртак, 3. марта 2016. године, посетили су основну школу „Иван Горан Ковачић” у Суботици.

Циљ посете био је упознавање са околностима случаја вршњачког насиља, забележеног у овој школи. Наиме, група ученица петог разреда Основне школе „Иван Горан Ковачић” из Суботице покренула је иницијативу да се из разреда избаци њихова школска другарица која има неизлечиву кожну болест.
Покрајински секретар за образовање изјавио је после посете да је задовољан начином на који је основна школа водила читав случај. Према његовој оцени, директор и колектив предузели су све мере да ученици прилагоде наставу чим је кренула у први разред. „На време је све примећено и радионица у октобру са децом одлично је урађена, након чега је разред функционисао. Нажалост, ипак је дошло до појединачних случајева неадекватног понашања и недостатка емпатије. У овом случају школа није затајила и битно је да су предузете и одређене дисциплинске мере. Најважније је сада активно радити у том одељењу, укључити родитеље и ситуација ће се решити.” – рекао је Михаљ Њилаш. Потом је додао и то да се из овог случаја могу извући велике поуке и да ће на следећим конкурсима приоритет имати пројекти у вези с вршњачким насиљем.

04.03.2016