media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Конкурси Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице за текућу 2016. годину

IMG6826.JPG

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице ‒ Михаљ Њилаш, у понедељак, 7. марта 2016. године, одржао је прес-конференцију о актуелним конкурсима које је секретаријат расписао у области образовања и у области остваривања мањинских права и верских питања.
Секретаријат је 7. марта, закључно са 31. мартом, расписао 13 конкурса за текућу 2016. годину, а њихова укупна вредност јесте 138.412.230,10 динара. Од тога, 115.435.815,00 динара намењено је за осам конкурса из области образовања, док је 22.976.415,00 динара предвиђено за пет конкурса из области остваривања права етничких заједница, цркава и верских заједница.
„У односу на прошлу годину, ове године су истовремено расписани сви конкурси. Сматрам да је то изузетно добро, јер ћемо по закључењу конкурса и њиховог прегледа, већ средином априла имати конкретне резултате. Сагледавши све пријаве, убрзаћемо и закључења уговора, а они ће моћи да се реализују, сагласно динамици реализовања стања износа у буџету.” – рекао је Њилаш и напоменуо то да ће секретаријат тежити да што више потреба буде задовољено, будући да су средства ограничена.
Овом приликом, покрајински секретар позвао је апликанте да се упознају са условима конкурисања који су наведени у огласима и на сајту секретаријата за образовање, како би правилно попунили конкурсне пријаве и приложили сву потребну документацију, чиме би допринели успешности своје апликације.

Конкурси и сви детаљи и услови конкурисања објављени су у „Службеном листу АП Војводине”, у дневном листу „Дневник”, у штампаним медијима који излазе на језицима националних мањина, као и на сајту Покрајинског секретаријата www.puma.vojvodina.gov.rs. Сви конкурси биће отворени до 31.03.2016. године.

07.03.2016

  • IMG6826.JPG
  • IMG6826.JPG