media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Михаљ Њилаш посетио школе у општини Нови Кнежевац

DSC0146

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице ‒ Михаљ Њилаш, у среду, 30. марта 2016. године, посетио је основну школу „Јован Јовановић Змај” у Новом Кнежевцу, као и два издвојена одељења те школе – у Мајдану и Банатском Аранђелову. Након тога, покрајински секретар обишао је и Основну музичку школу у Новом Кнежевцу. Циљ ових посета био је сагледавање резултата прошлогодишњих конкурса из области образовања.
На прошлогодишњем конкурсу из области образовања Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Основној школи „Јован Јовановић Змај” из Новог Кнежевца додељенo je укупно 450.000,00 динара за набавку намештаја, те је купљено 60 клупа, 120 столица и осам зелених табли. У разговору с ђацима и њиховим наставницима, покрајински секретар уверио се колико је набавка новог намештаја значила школи.
Основна музичка школа у Новом Кнежевцу од Покрајинског секретаријата за образовање, прписе, управу и националне мањине – националне заједнице, путем конкурса из 2015. године, добила је 367.800,00 динара, што је употребила за набавку шест виолина и карбонског гудала. Наведене ствари биле су крајње неопходне за бољи и успешнији рад ове установе.
Покрајински секретар Михаљ Њилаш све директоре посећених школа обавестио је о расписаним конкурсима поменутог секретаријата у 2016. години, те их је позвао да конкуришу.

30.03.2016

  • DSC0146
  • DSC0146
  • DSC0146
  • DSC0146