media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Михаљ Њилаш присуствовао прослави дана школе у Скореновцу

IMG6849

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице ‒ Михаљ Њилаш, у среду, 6. априла 2016. године, присуствовао је прослави Дана школе у Основној школи „Жарко Зрењанин” у Скореновцу.
У свом поздравном говору, секретар је нагласио значај ове школе која више од једног века образује и васпитава генерације ђака. „Током дугогодишњег рада, у овој школи се образовало мноштво ђака и у њој је радило много учитеља и наставника преданих свом позиву. Свако од њих је оставио свој траг. Ваша школа, као поносни чувар традиције образовања на мађарском наставном језику ‒ дуге 130 година ‒ и дан-данас успешно образује младе. Ова школа с мађарским наставним језиком у јужном делу Баната изузетно је значајна. И све док наставници с великом одговорношћу и снажном вољом образују и васпитавају своје ученике, они школу чине респектабилном институцијом”, између осталог, рекао је покрајински секретар.
Током своје посете, Њилаш је уједно и сагледао резултате прошлогодишњих конкурса из области образовања. Наиме, Основној школи „Жарко Зрењанин” из Скореновца додељенo je укупно 343.917,00 динара за набавку опреме за образовање. Од добијених средстава, школа је обезбедила неопходну рачунарску опрему с помагалима.
Покрајински секретар присуствовао је и часу биологије, где је имао прилику да разговара са ђацима и њиховим наставницима и да се увери да је рад ове установе умногоме побољшан управо захваљујући новим интерактивним таблама.

07.04.2016

  • IMG6849
  • IMG6849
  • IMG6849
  • IMG6849
  • IMG6849