media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Михаљ Њилаш примио Симону-Мирелу Микулеску, директорку Канцеларије УН у Београду и представницу генералног секретара УН

07042016Njilasun

Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице, Михаљ Њилаш, примио је данас, 7. априла 2016. године, у свом кабинету, госпођу Симону-Мирелу Микулеску, директорку Канцеларије УН у Београду и представницу генералног секретара УН, те господина Дениса Беседића, заменика директора Канцеларије УН у Београду.
У уводном делу састанка, госпођа Микулеску захвалила је на пријему и прилици да се састане с покрајинским секретаром и додала да је рад УН у Србији усмерен на послове мониторинга и аналитичког посла.
Њилаш је изразио своје задовољство посетом представника УН и представио рад секретаријата у области заштите права националних мањина и додао да секретаријат, поред овог важног ресора, покрива и друге области као што су образовање, прописи и управа. Покрајински секретар је истакао значај Акционог плана за остваривање права националних мањина, који представља важну основу за лакше савладавање пута Републике Србије ка ЕУ и отварање поглавља 23. у оквиру приступних преговора.
Госпођа Микулеску је истакла значај Војводине у историјском и културолошком смислу, као и потребе очувања веома богате етничке структуре.
У завршном делу састанка, покрајински секретар је додао да је за процес европских интеграција и наше пуноправно чланство у ЕУ, најбитније да имамо стабилну политичку ситуацију. Госпођа Микулеску је нагласила да је УН партнер наше државе и да подржава наше напоре на путу евроинтеграција.

07.04.2016

  • 07042016Njilasun
  • 07042016Njilasun
  • 07042016Njilasun
  • 07042016Njilasun
  • 07042016Njilasun