media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Михаљ Њилаш отворио 27. Републичко такмичење геодетских и грађевинских школа Србије

MG3373

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице ‒ Михаљ Њилаш, у петак 13. маја 2016. године, присуствовао је Свечаној академији поводом отварања 27. Републичког такмичења геодетских и грађевинских школа Србије и иностранства, у Великој већници Градске куће у Суботици.
У свом поздравном говору, између осталог, секретар је рекао: „Бити међу најбољима, међу себи равнима и показати своје знање и умеће, велика је част и обавеза. Пласман на републичком такмичењу сведочи о квалитету свих вас овде и сада је прилика да се покажу нијансе.
Опредељење за стручно образовање, али и одлука о томе да ли ћете, након завршетка средње школе, наставити са школовањем или се укључити у свет рада, да ли ћете се ‒ у складу с потребама и могућностима ‒ укључити у процес целоживотног учења, било да је реч о формалном, неформалном или информалном образовању, биће можда олакшана управо и учешћем на овом такмичењу.”
На тродневном такмичењу учествовали су такмичари из двадесет и седам средњих грађевинских школа из Србије, као и гости из Мађарске, Хрватске и Словеније, а домаћин је била Политехничка школа у Суботици.

16.05.2016

  • MG3373
  • MG3373
  • MG3373
  • MG3373
  • MG3373