media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Додељене награде у оквиру програма „За чистије и зеленије школе у Војводини” у школској 2015/2016.

IMG6679.JPG

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице ‒ Михаљ Њилаш, у понедељак 30. маја 2016. године, присуствовао је додели награда најуспешнијим васпитно-образовним институцијама у оквиру програма „За чистије и зеленије школе у Војводини” за 2015/2016. школску годину, у Свечаној сали Карловачке гимназије.
У свом поздравном говору, између осталог, секретар Њилаш је рекао: „Са задовољством пратимо како се, током претходних седам година, овај програм развијао и прилагођавао могућностима и потребама учесника. Статистика показује да је до сада програм реализован у 373 предшколске установе, основне и средње школе и да су додељене 222 награде. Међу њима има установа које су у нашем програму свих седам година, а драго нам је што нам се и ове године прикључило неколико нових школа. Важно је да васпитање за трајно одрживи развој није сведено само на предавање и усвајање чињеница. Без конкретних активности и акција у којима равноправно учествују деца, ученици, њихови родитељи и просветни радници, као и локална заједница, овај програм не би живео нити трајао претходних седам година.”
Поред Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, овај пројекат подржава и Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине, као и Покрет горана Војводине. „Чињеница да се више од шездесет одсто од укупног броја васпитно-образовних установа широм Војводине укључило у овај програм, говори о томе да је програм оправдао своје постојање” – рекао је покрајински секретар за урбанизам, градитељство и заштиту животне средине – др Слободан Пузовић. Такође, секретар је напоменуо и то да је битно да се у програм укључи што више деце како би им се пренеле важне поруке у вези са очувањем природе и заштитом животне средине.
На овогодишњи конкурс за учешће у програму „За чистије и зеленије школе у Војводини” пријавило се 89 васпитно-образовних установа, од којих су њих 63 успешно спровеле планиране активности. Најуспешнијих 15 предшколских установа, основних и средњих школа (укључујући и музичке и специјалне школе) награђени су излетима и опремом за наставу.

30.05.2016

  • IMG6679.JPG
  • IMG6679.JPG
  • IMG6679.JPG
  • IMG6679.JPG
  • IMG6679.JPG