media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Најава догађаја – Манифестација „Камп без граница, Кањижа 2016”

У оквиру пројекта Покрајинске владе „Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини”, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Центар за младе „Ана и Бастиан” из Кањиже организују манифестацију „Камп без граница, Кањижа 2016” чији је првенствени циљ афирмација позитивних вредности мултикултурализма и промовисање међусобног суживота заједница с територије АП Војводине.

Основна идеја потпројекта јесте пружање прилике ученицима средњих школа с територије целе Војводине да се у оквиру два четвородневна кампа друже, међусобно упознају и надмећу у популарним играма вештине, спретности и знања. Специфичност овог потпројекта огледа се у томе што су екипе мешовите по својој полној и етничкој структури, формиране од представника различитих школа које учествују у пројекту, чиме јачају међусобну повезаност и поверење.

Камп је замишљен као место на коме ће – поред надметања – бити организован пратећи програм и креативне радионице с циљем међусобног упознавања, превазилажења етничких предрасуда и јачањa међунационалног поверења.

Манифестација „Камп без граница” одржаће се у периоду од 21. до 28. јуна 2016. године у Кањижи. У два четвородневна кампа учествоваће близу 150 ученика и њихових професора из 16 средњих школа с територије АП Војводине.

20.06.2016