media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Свечано затварање манифестације „Камп без граница”

OTI0845.JPG

Свечано затварање манифестације „Камп без граница” – која се одржава у оквиру пројекта Покрајинске владе „Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини” – одржана је 28. јуна 2016. године, на градској плажи „Штранд” у Кањижи, с почетком у 17 часова.

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Центар за младе „Ана и Бастиан” из Кањиже, други пут су организовали манифестацију „Камп без граница, Кањижа 2016”. Ове године, у кампу је било близу 150 ученика и њихових професора из 15 средњих школа с територије АП Војводине.

На свечаном затварњу говорили су Игор Мировић – председник Покрајинске владе и Иштван Пастор – председник Скупштине АП Војводине.

Након такмичарског дела, у склопу завршне свечаности, војвођанским средњошколцима, представницима различитих националних заједница, који су ове године добили шансу да се међусобно друже и боље упознају, председник Мировић обратио се с посебним уважавањем. Како је сам рекао, желео је, заједно са својим сарадницима, да подржи тако значајну манифестацију. Том приликом, председник Мировић је рекао: „Ова манифестација је кључ и за наше понашање, односно за понашање свих који доносе одлуке. Порука коју данас деца шире из кампа јесте заправо порука која треба да буде стално присутна у нашим животима, као и у свим сегментима рада, у привреди и у друштвеним делатностима. Реч је о сегментима који су највише у вези с потребом да заједништво и јединство у различитости буду промовисани, те да буду оснажени као несаломиви дух Војводине”.

Прeдседник Покрајинске владе подсетио је присутне и на своју недавну изјаву, којом је такође истакао значај јачања заједништва у раду Покрајинске владе.

„Тело и дух Покрајинске владе биће заједништво оних који припадају већинском народу, као и оних који припадају мањинским заједницама – свуда, у свим сегментима. Од тога никада ни по коју цену нећемо одустати, и добро је што нас данас о томе уче ова деца на најбољи и најплеменитији начин”, нагласио је председник Мировић, уз све похвале за отвореност коју су ови млади људи у Кањижи показали.

Поздрављајући учеснике овогодишњег кампа у Кањижи, председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор истакао је значај ове манифестације која, према његовим речима, показује да смо сви различити, али да та различитост не може бити препрека у међусобном разумевању, прихватању и заједничким напорима ка бољој будућности. „Дубоко верујем у то да нема суживота, него да постоји само живот. У том животу свако је такав какав јесте и носи у себи оно што има. Битно је да учинимо заједнички напор и бодримо једни друге, како се не би обистинила реченица Мишела Монтења, који је рекао да смо сви скучени сами у себе и да из тог разлога не видимо даље од свог носа”, рекао је Пастор. Такође, рекао је и то да је ова манифестација у Кањижи доказ да, уколико желимо живети „добар живот”, неопходно је да видимо „даље од сопственог носа”, те да је то могуће једино ако не постоје границе ни у нама, нити у другима.

Завршној свечаности, на градској плажи „Штранд” у Кањижи, поред домаћина – градоначелника Кањиже – Роберта Фејстамера, присуствовали су и потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице – Михаљ Њилаш и покрајински секретар за спорт и омладину – Владимир Батез.

На церемонији свечаног затварања, уручене су дипломе, пехари и медаље учесницима, а за најуспешније екипе такмичарског дела, као и екипе победнике у фер-плеју, по избору самих учесника, обезбеђено је наградно едукативно путовање у организацији Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.

29.06.2016

 • OTI0845.JPG
 • OTI0845.JPG
 • OTI0845.JPG
 • OTI0845.JPG
 • OTI0845.JPG
 • OTI0845.JPG
 • OTI0845.JPG
 • OTI0845.JPG
 • OTI0845.JPG
 • OTI0845.JPG
 • OTI0845.JPG
 • OTI0845.JPG
 • OTI0845.JPG
 • OTI0845.JPG
 • OTI0845.JPG
 • OTI0845.JPG