media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Представљен пројекат „Развој медијске и информацијске писмености у Србији и региону“

20

У организацији Медијског едукативног центра из Београда, данас је у Скупштини АП Војводине одржан међународни скуп са циљем промоције пројекта „Развој медијске и информацијске писмености у Србији и региону“.
Отварајући скуп, потпредседник Скупштине АП Војводине Дамир Зобеница истакао је да охрабрује чињеница да на конференцији посвећеној медијској писмености присуствује велики број младих људи, спремних да усвајају нова сазнања из ове области, као и то што конференција има међународни карактер.
„Време у ком живимо је такво да се све што је везано за друштвену реалност мења веома брзо. Зато је од суштинске важности да се медијска писменост промовише, да стичемо нова знања и вештине, које ће нам помоћи да држимо корак са брзим променама. Ова конференција нам даје могућност да проширимо сазнања из ове области, али и да сагледамо где се, по питању медијске писмености, тренутно налази Република Србија, у односу на, примера ради, земље чланице Европске уније“, рекао је потпредседник Зобеница.
Нагласивши задовољство што је Скупштина АП Војводине домаћин скупа на којем ће се разговарати о овако значајној теми, потпредседник Зобеница истакао је и да је Скупштина АП Војводине отворена и спремна да подржи све прогресивне идеје, које доносе добро српском друштву у целини.
Поздрављајући учеснике испред Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице Жолт Сакалаш је истакао важност пројеката медијске писмености, пре свега у њиховом едукативном делу. Он је нагласио да овај и слични пројекти умногоме помажу да се превазиђу погрешна уверања и да се, кроз стицање нових знања, гради поверење.
Председник Медијског едукативног центра Миломир Рајчевић, истакао је да се пројекат „Развој медијске и информацијске писмености у Србији и региону“ реализује у сарадњи са UNESCO, UN Alliance of Civilisation, Европским парламентом, South-East центром и мрежом организација-стратешких партнера, са циљем промоције медијске и информацијске писмености као основе за развој глобалног образовања.
Он је нагласио да је веома важно да се по питању промовисања медијске писмености направи што шира сарадња јавног, невладиног, медијског, образовног и других сектора, како би та сазнања допрла до што већег броја људи. Током трајања конференције, представљени су и пројекти „Уједињени у различитостима“ и „Дунавски брод мира“.

01.08.2016

  • 20
  • 20