media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

20. летња академија Удружења просветних радника Мађара северне Бачке

Still080800001

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице ‒ Михаљ Њилаш, у понедељак 8. августа 2016. године, присуствовао је отварању јубиларне 20. летње академије Удружења просветних радника Мађара северне Бачке, која се одржала у Суботици, у свечаној сали Градске куће.
Тема овогодишње летње академије била је „Унапређивање комуникације у образовању”.
У свом поздравном говору, покрајински секретар нагласио је да за њега представља посебну радост то што ће се поменута тема тако темељно обрађивати, јер је ова проблематика у нашем окружењу нарочито актуелна и значајна. На безмало сваком кораку долази се у ситуацију да се решење налази у одговарајућем познавању језика и у способности комуникације. Између осталог, Њилаш је рекао: „Развијање комуникационих способности данас више не представља просто само један од многобројних педагошких задатака. То одређује вредност и валидност свих других компетенција. Ваљано познавање и неговање матерњег језика и очување обичаја код деце која долазе из билингвалне средине јесте прави изазов и важан задатак наших просветних радника.”
На крају свог обраћања, секретар је присутним просветним радницима пожелео пуно успеха у даљем раду и додао: „Ми, који се бавимо политиком образовања, имамо задатак да нашим просветним радницима створимо услове за квалитетан и ефикасан рад. Управо је то разлог што подстичемо стручно усавршавање наставног особља, што покушавамо да за школе обезбедимо потребну опрему, при чему се истовремено трудимо да осавременимо и побољшамо наставне планове и уџбенике, те да и на тај начин олакшамо рад просветним радницима.”

08.08.2016

  • Still080800001
  • Still080800001
  • Still080800001