media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Отворен једнодневни програм „Бранкови основци”

OTI5125

Помоћница покрајинског секретара за образовање Биљана Кашерић, у среду 17. августа 2016. године, присуствовала је отварању једнодневног програма „Бранкови основци”, одржаног у Еколошком центру „Радуловачки” у Сремским Карловцима.
Програм је био намењен свим основним школама с територије Војводине које носе име славног песника Бранка Радичевића. Присутне ђаке, учитеље, наставнике и директоре ‒ представнике дванаест школа ‒ у име домаћина, поздравила је Душица Миленковић, нагласивши притом да је циљ овог програма умрежавање основних школа које носе име Бранко Радичевић, као и дружење ученика и наставника из различитих локалних средина. Акценат је био на едукацији за рад на школским пројектима, као и на подстицању ученика и наставника за учешће у ваннаставним активностима, путем рада на малим школским пројектима.
У свом поздравном говору, помоћница Биљана Кашерић, између осталог, рекла је: „Захваљујући нашем љубазном домаћину, Покрету горана Војводине, данас сви ви имате прилике да се дружите, да упознате нове другаре, њихову традицију, њихове обичаје, те да тиме дате свој допринос неговању културе различитости ‒ као највећег блага Војводине. Ово би могла бити и сјајна прилика да уговорите, осмислите и започнете неке заједничке пројекте.” На крају свог обраћања, помоћница Кашерић рекла је да Покрајински секретаријат за образовање поздравља овакав вид размене искустава, као и сарадњу међу војвођанским школама, те да ће радо и убудуће подржавати развој овог пројекта.
Учеснике програма „Бранкови основци” поздравио је и Алекса Јевтић из Покрета горана Војводине, а програм је водила Тања Гагић, наставница географије у ОШ „Бранко Радичевић” из Новог Сада.

17.08.2016

  • OTI5125
  • OTI5125
  • OTI5125