media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Пријем за Андреја Кукурузара, добитника бронзане медаље на Међународној хемијској олимпијади

OTI5270

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице ‒ Михаљ Њилаш и помоћница за образовање – Биљана Кашерић, у четвртак 18. августа 2016. године, примили су сомборског гимназијалца Андреја Кукурузара, његову мајку Веру Мијатовић Кукурузар и директора Сомборске гимназије „Вељко Петровић” др Ладислава Фекетеa.
На Међународној хемијској олимпијади, одржанoj од 23. до 31. јула у Тбилисију у Грузији, Андреј Кукурузар – будући матурант – освојио је бронзану медаљу, у конкуренцији од 260 средњошколаца из 67 земаља света.
У свом говору, покрајински секретар Њилаш, између осталог, напоменуо је: „Андреј је пример какве успешне, паметне, вредне и квалитетне ученике имамо на нашим просторима. Његов таленат за природне науке, љубав према хемији и пожртвовани рад донели су му ову изузетну медаљу. Нису само гимназија и град Сомбор поноси на њега, већ и ми у Покрајинском секретаријату за образовање. На овој међународној олимпијади, екипа Србије имала је четири члана, а Андреј је био најмлађи члан екипе. Сви су постигли изузетне резултате, а захваљујући Андреју – медаља је стигла и у Војводину.”
Напослетку, секретар је рекао да ће секретаријат задужен за образовање и убудуће на престижним међународним такмичењима свесрдно подржавати талентоване ученике попут Андреја који се већ спрема за следеће светско такмичење на Филипинима 2017. године.

18.08.2016

  • OTI5270
  • OTI5270
  • OTI5270
  • OTI5270