media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Посета општини Апатин

IMG9295.JPG

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Михаљ Њилаш и заменик покрајинског секретара Милан Ковачевић, у уторак, 30. августа 2016. године, посетили су општину Апатин.
Делегацију секретаријата примио је председник општине – Радивој Секулић. Том приликом, секретар је нагласио то да ће се сарадња секретаријата и општине Апатин и убудуће наставити, те да верује да ће бити још успешнија, делотворнија због садашње стурктуре власти: „Нема затворености на релацији република – покрајина – локална самоуправа. Могућости су сада боље за адекватно праћење општина и њихових потреба на пољу образовања, обнављања школских и пратећих објеката. Припрема се и нови инвестициони план, а – када је реч о капиталним улагањима – приоритет ће имати мање локалне самоуправе и села.”
Поред председника општине, састанку су присуствовали и Илона Пелт, заменица шефа посланичке групе СВМ у Скупштини АП Војводине, Иштван Петер, саветник градоначелника општине Апатин, Атила Ходовањ, члан општинског већа и Шандор Чикош, председник општинског одбора за образовање.
Челници секретаријата, са својим домаћинима, у пратњи директора Петра Поповића, обишли су Техничку школу са домом ученика и погледали радове на реконструкцији котларнице – која је прошле године у експлозији у којој је једно лице изгубило живот – уништена до темеља. Покрајински секретар, Михаљ Њилаш, рекао је да је задовољан реконструкцијом овог објекта и најавио, још једном, будућа улагања покрајине у образовне установе.
Пројекат реконструкције котларнице вредан је преко десет милиона динара, а финасиран је средствима покрајине (6.800.000,00 динара), средствима Министарства просвете (милион динара), средствима локалне самоуправе (1.400.000,00 динара) и новцем од осигуравајућих компанија (1.100.000,00 динара).

31.08.2016

  • IMG9295.JPG
  • IMG9295.JPG
  • IMG9295.JPG
  • IMG9295.JPG