media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Пријем студената Педагошке академије Циришког универзитета

IMG9380.JPG

Подсекретар покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице – Жолт Сакалаш и помоћница покрајинског секретара за образовање – Биљана Кашерић, 8. септембра 2016. године, у згради Покрајинске владе, примили су делегацију студената Педагошке академије Циришког универзитета.
Двадесетак будућих васпитача, учитеља и наставника, предвођених својом професорком Радмилом Бликеншторфер из Цириха, учесници су пројекта „Студијски боравак студената у Србији и Црној Гори”, чији је један од носилаца Основна школа „Петефи Шандор” из Новог Сада.
После поздравних речи, подсекретар је укратко представио рад секретаријата и још једном је истакао значај иницијативе школа на територији АП Војводине, усмерених на међусобно повезивање школа и реализацију пројеката од заједничког интереса. „Овакви пројекти који омогућују студијски боравак ученика или студената из иностранства с једне стране доприносе и бољем увиду у начин живота, културу и друге особености једне средине. С друге стране, они подстичу међусобно упознавање младих људи, неговање пријатељстава и изградњу будућих веза на основу обостраних интереса. Стога, покрајински секретаријат ће и убудуће охрабривати стварање оваквих облика сарадње између школа у покрајини и школа у земљама у окружењу и шире.”
Помоћница за образовање Биљана Кашерић упознала је швајцарске студенте с образовно-васпитним системом на територији АП Војводине и прихватила је предлог професорке Радмиле Бликеншторфер за размену искустава у сфери образовања.
Студенти Педагошке академије Циришког универзитета такође су активно учествовали у разговору. Они су представили образовно-педагошки рад циришког кантона и постављали питања у вези с нашим образовним системом.
Након пријема у Покрајинском секретаријату за образовање, гости су имали прилику да виде и зграду Скупштине АП Војводине.

08.09.2016

  • IMG9380.JPG
  • IMG9380.JPG
  • IMG9380.JPG
  • IMG9380.JPG