media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

EXPO 2016 – Бачка Топола

SAM4920

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, у петак 9. септембра 2016. године, отворио је Сајам пољопривреде и привреде ЕXPO 2016 Бачка Топола – Topolya.
Сајам обележава тринаесту годину постојања и израстао је у манифестацију регионалног и међународног карактера. На великом простору у Пољопривредној школи у Бачкој Тополи и око саме школе, присутно је више од 200 излагача из наше земље, Мађарске, Словачке и Румуније.
У свом поздравном говору, потпредседник Њилаш је истакао: „Мерила привредне делатности јесу јасна: ефикасност, економичност, профитабилност, пословни интереси и стална настојања да се квалитет рада и пословни резултати подигну на што виши ниво. Повољнији услови се стварају, што потврђују и изјаве председника владе Мађарске и Србије на сусрету 5. септембра, када су изразили обострану спремност за јачање економске сарадње. Наш регион располаже богатим привредним ресурсима, а његови становници су радни, вредни и истрајни. То су вредности које у процесу европске интеграције представљају могућност, средство и начин индивидуалног и колективног просперитета и доказ су спремности за деловање: не започињемо, већ настављамо, проширујемо и даље развијамо могућности којима располажемо.”
Њилаш је додао и то да Покрајинска влада, у оквиру своје надлежности, настоји да и својим расположивим средствима што ефикасније подржи и мотивише привредну делатност.
Међу еминентним гостима била је и заменица државног секретара за међународне односе Министарства пољопривреде Мађарске, др Каталин Тот, која је истакла значајну сарадњу двеју држава. Назвала ју је историјском сарадњом у којој се размишља о заједничкој будућности.
Много излагача, учесника, посетилаца, изложених и продатих производа, као и уговорених послова, говори у прилог великог значаја овог сајма.

09.09.2016

  • SAM4920
  • SAM4920
  • SAM4920
  • SAM4920
  • SAM4920