media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Делегација секретаријата на састанку у министарству правде

Делегацију Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, данас је примила министарка правде Нела Кубуровић. Поред покрајинског секретара Михаља Њилаша, који је предводио делегацију, састанку су присуствовали и заменик секретара Милан Ковачевић, подсекретар Жолт Сакалаш и помоћница за управу Слађана Јоветић.

На састанку, коме је уз министарку присуствовао и државни секретар Радомир Илић, било је речи о правосудном испиту и испиту за судске тумаче и преводиоце, као пословима поменутог секретаријата који су у изворној надлежности Министарства правде а које, као поверене послове, успешно обавља Секретаријат.

Циљ састанка је усаглашавање рада, поређење искустава и дефинисање смерница будуће сарадње. Посебна пажња поклоњена је значају који спровођење Акционог плана за остваривање права националних мањина има у делокругу њиховог рада.

На крају састанка, који је протекао у пријатној атмосфери, министарка правде и покрајински секретар изразили су очекивање да ће бити још прилика за овакве састанке, те да ће се у предстојећем периоду успоставити ближа сарадња између Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице и Министарства правде, у областима од заједничког интереса.

20.09.2016