media
РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АУТОНОМНА ПОКРАЈИНА ВОЈВОДИНА

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице

Посета основној школи у Орому

Still092700002

Потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш, у понедељак 26. септембра 2016. године, посетио је основну школу у Орому, издвојено одељење матичне школе „Арањ Јанош” из Трешњевца, поводом замене врата и прозора на школској згради.
За ове радове Покрајински секретаријат за образовање обезбедио је четири милиона динара. У року од две недеље завршиће се прва фаза радова, када се – према речима директора школе Атиле Вајде – очекује наставак улагања. Том приликом, биће замењено 95% прозора на згради школе која је изграђена 1979. године, а који су у веома лошем стању. Заменом столарије и изолацијом зидова, обезбедиће се топле учионице и уштедеће се око 30% на издацима за грејање.
Радови су започети пре три дана, а биће завршени до краја ове недеље.
„Покрајинска влада донела је одлуку да се средства текуће буџетске резерве усмере на покретање и завршетак ове инвестиције. Додељених четири милиона динара за овај пројекат биће довољни да се замене скоро сви прозори и оштећена врата на згради школе у Орому. Надам се да ће таквих примера – где покрајина инвестира у ове сврхе – бити све више и више. Сада правимо трогодишњи план инвестирања на бази анкете коју смо спровели у току летњег распуста у свим образовним установама.”, рекао је секретар Њилаш и додао да су све образовне установе доставиле своје захтеве с потребама за одржавањем зграда, великим инвестиционим одржавањима зграда, као и захтеве за изградњу нових зграда (фискултурне сале и други објекти).

27.09.2016

  • Still092700002
  • Still092700002
  • Still092700002
  • Still092700002